Muistolaatta

Esantalon aitan seinässä on messinkinen laatta. Sukuseura hankki valetun laatan Raahesta ja juhlallisesti pidettiin laatan paljastustilaisuus ti 6.8.2002 fanfaarien soidessa.

Sukuseuran puheenjohtaja Jouko Hannula toi paljastuspuheenvuorossa esille suomalaisten historian ankarista vaiheista, jonka kautta nykyiseen yltakylläisyyteen on kuljettu. Hannula kehoitti kiitollisuudella muistamaan esi-isiämme, jotka ovat luoneet hyvinvointimme perustan. Aina emme ole olleet yksi maailman rikkaimmista maista. Menneiden aikojen köyhyys ja ankarat olosuhteet opettivat esi-isämme raakaan työhön. Uudelle sukupolvelle on haluttu aina itseä paremmat elinolosuhteet ja esimerkiksi koulutukseen on panostettu. Tuloksena on tämän päivän tasa-arvoinen koulutus ja terveydenhoito.

Esantalo, jonka pihapiiriin laatta sijoitettiin, on varmasti oikea paikka suvun esi-isän muistamiseen. Juho Antinpoika (1763-1840) asui nimittäin samaisella mäellä vuodesta 1813 lähtien Anna-vaimonsa (1770-1859) kanssa. Juho Antinpoika sai tilan perintö- eli verotilaksi Suomen Keisarillisen Senaatin päätöksellä vuonna 1823.

esko

muistotaulu02